1954 - 2014 60 ΧΡΟΝΙΑ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Περί ευγενούς άμιλλας και ευ αγωνίζεσθαι

Η αναφορά μας αυτή γίνεται καθώς η παιδική ψυχή δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να πληγώνεται για να ικανοποιηθούν προσωπικές φιλοδοξίες και εγωισμοί, και θα συμπληρώσουμε τη σκέψη και την άποψη μας με τις παρακάτω φράσεις,
  • Η αρετή είναι μια υγιής διάθεση της ψυχής και ομορφιά και δύναμη, ενώ η κακία είναι αρρώστια, ασχήμια και αδυναμία. «Αρετή.,.υγιεία τέ τις αν είη και κάλλος και ευταξία ψυχής, κακία δε νόσος τέ και αίσχος και ασθένεια.» (ΠΛΑΤΩΝΑΣ)
  • Το να νικάς τον εαυτό σου είναι η πρώτη και η πιο λαμπρή απ'όλες τις νίκες,το να νικιέσαι όμως από τον εαυτό σου είναι το χειρότερο και το αισχρότερο από όλα. «Το νικάν αυτόν, αυτό πασών νικών πρώτη τε και'άριστη.» (ΠΛΑΤΩΝΑΣ). 
  • Η δικαιοσύνη είναι αρετή της ψυχής, που απονέμει στον καθένα αυτό που αξίζει. «Δικαιοσύνη εστίν αρετή ψυχής διανεμετική των κατ'αξίαν.» (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ)
  • Τα άδικα κερδισμένα είναι χαμένα. «Τα γαρ κακώς οίκοις εσελθόντ' ουκ έχει σωτηρίαν.» (ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ). 
  • Δεν ξεφεύγουν την προσοχή των συνετών ανθρώπων τα τεχνάσματα των πονηρών. «Τοις φρονίμους των ανθρώπων αι των πονηρών τέχναι, ού λανθάνουσιν.» (ΑΙΣΩΠΟΥ Μύθοι). 
  • Εκείνοι που φθονούν είναι οι πιο δυστυχισμένοι από τους άλλους ανθρώπους. Γιατί οι φθονεροί εκτός από τις δικές τους συμφορές λυπούνται και για τα καλά των άλλων ανθρώπων. «Οι φθονεροί δυστυχέστεροι των άλλων οι δε φθονούντες προς τοις εαυτών κακοίς και επί τοις των άλλων αγαθοίς λυπούμενοι διατελούσιν.» (ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ). 

Οι ακαδημίες του συλλόγου μας και όλα τα τμήματα λειτουργούν με σκοπό να δώσουν τη δυνατότητα σε παιδιά ηλικίας από πέντε ετών και άνω να γνωρίσουν και να μυηθούν στη μαγεία του αθλητισμού, με ομαδικό πνεύμα και εφαρμογή των κανόνων του ευ αγωνίζεσθε.